Hoe kun je beginnen met crypto?

Crypto, je hebt er vast wel eens van gehoord. Vooral toen iedereen het in 2017 over de enorme groei had, waar de bitcoin in een aantal maanden tijd van enkele honderden dollars een koers van boven de 20.000 dollar wist te bereiken. Maar wist jij dat de bitcoin ook ooit minder dan 1 cent is geweest? Volgens verschillende mensen is crypto het nieuwe geld. Dit komt omdat het een digitale vorm is, waarbij banken en andere derde partijen geen rol meer spelen. Dit zorgt voor een enorme reductie aan kosten, waardoor ons monetaire systeem er alleen maar beter van zal worden. Wanneer we gaan kijken naar het aantal verschillende cryptomunten die er op dit moment zijn, dan zijn dat er duizenden. Maar hoe kun je nu beginnen met crypto? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Ken de techniek achter crypto

De techniek achter crypto is volgens velen baanbrekend. Deze digitale manier van geld versturen en ontvangen, wat gebeurt via de blockchain technologie, stelt mensen in staat om een bepaalde codering aan het geld mee te geven. Als eenvoudig voorbeeld nemen we de zorgtoeslag. Deze zorgtoeslag kan dusdanig wordt geprogrammeerd, dat je het niet kunt gebruiken voor bijvoorbeeld het doen van de boodschappen. Dit kan ervoor zorgen dat er een hele hoop mensen ver weg kunnen blijven van financiële problemen. Uiteraard hoef je niet de volledige techniek van A tot en met Z te kennen, maar een basis is wel handig.

Kies voor een crypto exchange

Voordat je daadwerkelijk kunt beginnen met crypto, is het belangrijk dat je een account aanmaakt op een handelsplatform. Dit wordt ook wel een exchange genoemd. Hier kun je eenvoudig vanaf je bank geld storten en daar vervolgens verschillende cryptomunten mee halen. Belangrijk is wel dat je kiest voor een betrouwbaar platform. De mensen die al wat langer meegaan in deze wereld, weten ongetwijfeld wat er in het verleden is gebeurt met de exchange van Mt. GoX. Dit platform werd gehackt en er werden maar liefst 137.000 bitcoins buitgemaakt.

Je eerste cryptomunt

De keuze is natuurlijk enorm, dus waar begin je? Veel mensen kiezen ervoor om te beleggen in de al reeds gevestigde namen, zoals de bitcoin zelf of bijvoorbeeld ethereum. Toch zijn er daarnaast nog tal van andere projecten, die in potentie vele malen meer kans hebben om flink te stijgen. Om ervoor te zorgen dat je weet waar je in investeert, is het lezen van de white paper op de website een goede eerste stap. Hierin vind je de problemen die ze willen oplossen en ook tal van andere belangrijke details die jouw keuze kunnen bepalen. Ook is het handig te kijken welke mensen achter deze munt zitten en welke kennis ze in huis hebben. Is dit allemaal gebeurt, dan kun je de keuze maken of je de munt wel of niet koopt.

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Elwarda
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart