Color Traveler Shodoshima Olive Green en Mihara Daruma Red — The Gentleman Stationer

Ik heb altijd sterk geloofd dat de beste briefpapiermerken – of in ieder geval mijn favoriete briefpapiermerken – degenen zijn die sterk putten uit hun eigen oorsprong en gevoel van plaats bij het ontwikkelen van hun merkidentiteit en esthetiek. Color Traveler, een inktmerk uit Hiroshima, het in Japan gevestigde kantoorboekhandel Tayama Bungu, is een van die merken. Net als andere Japanse boetiekinkten, zijn de ongeveer 20 kleuren in de Color Traveler-reeks allemaal vernoemd naar regionale “bestemmingssteden en hun geschiedenis, speciale producten en lokale goederen, en andere items die uitstapjes kunnen begeleiden.” De twee inkten die ik vandaag bekijk, Shodoshima Olijfgroen en Mihara Daruma Red, zijn perfecte voorbeelden: de olijfgroene is vernoemd naar het eiland Shodoshima, beschreven als de eerste plaats waar met succes olijven werden verbouwd in Japan; het rood is vernoemd naar de stad Mihara, Hiroshima, die beroemd is om de productie van Daruma, een traditionele Japanse pop die bekend staat als een ‘symbool van vasthoudendheid en geluk’. (Opmerking: ik lees geen Japans, dus al mijn achtergrondinformatie is ontleend aan de Shigure Inks-website, waar ik deze twee inkten heb gekocht.)

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Elwarda
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart