Detectiepoortjes als toegangscontrole in het bedrijfsleven

In het bedrijfsleven zien we steeds vaker dat ervoor wordt gekozen om de toegang te beveiligen middels detectiepoortjes. Dat wilt niet zeggen dat ze je scannen of je eventuele rare voorwerpen bij je hebt, maar zorgen er wel voor dat niet iedereen zomaar toegang heeft tot het gebouw of bepaalde ruimtes. Wat je vooral ziet, is het dat binnen bedrijven waar veel gevoelige informatie te vinden, wordt gekozen voor deze extra laag van beveiliging. Waar je namelijk met een badge relatief eenvoudig de boek kunt omzeilen, kan dit met een detectiepoortje niet. Zo zijn er bijvoorbeeld detectiepoortjes met scanner, maar zijn er ook allerlei andere mogelijkheden.

Detectiepoort met scanner

Detectiepoorten als toegangscontrole is een uitermate effectieve manier om de toegang te beveiligen. Detectiepoortjes met een scanner zijn een veelgebruikte manier om de veiligheid in gebouwen en op andere plaatsen te verbeteren. Deze poortjes zijn voorzien van een scanner die wordt gebruikt om mensen te scannen op verborgen voorwerpen. Dit kan bijvoorbeeld worden gebruikt om wapens, drugs of ander verboden materiaal te detecteren. De scanner kan ook worden gebruikt om mensen te scannen op hun identiteit, zoals een identiteitskaart of paspoort. Hiermee kunnen mensen bijvoorbeeld toegang krijgen tot bepaalde gebieden of gebouwen. Deze poortjes zijn ook handig omdat ze gemakkelijk te installeren zijn en weinig onderhoud vereisen.

De kosten van detectiepoortjes

De kosten van deze vorm van toegangscontrole kan relatief duur zijn. Echter zijn er bepaalde bedrijven waarbij deze vorm van beveiliging essentieel is. Je kunt je voorstellen dat zoals bijvoorbeeld op schiphol, geen enkel risico kan worden gelopen. Dit geldt niet alleen voor de mensen die op vakantie gaan, maar ook voor de mensen die er werken. Niet voor niets wordt er daarom op luchthavens vaak gewerkt met een irisscan. Dit zorgt ervoor dat het nagenoeg onmogelijk is om jezelf de toegang te verschaffen, terwijl je deze eigenlijk niet hebt. Vaak is het binnen het bedrijfsleven voldoende om met één of twee toegangspoorten te werken, waardoor de kosten relatief beperkt kunnen blijven.

Laat je toegangscontrole professioneel installeren

Kies je voor een toegangscontrole systeem, dan is het aan te raden om dit te laten installeren door een professioneel bedrijf. EasySecure is hierin de perfecte partner. Door hun jarenlange ervaring kunnen ze je niet alleen voorzien van een passend advies op maat, maar zorgen ze er ook voor dat je volledig wordt ontzorgd als het gaat om het installeren van het geheel. Ze zorgen er zelfs voor dat er op locatie een uitgebreide uitleg wordt gegeven. Dit zorgt ervoor dat je zorgeloos kunt kiezen voor een toegangscontrole en de toegang tot je bedrijf binnen de kortste keren extra veilig is. De kans op ongenodigden is dan een stuk kleiner. De mate van de beveiliging kun je natuurlijk helemaal zelf bepalen. Waar het voor de één voldoende is, kun je in overleg de beveiliging te allen tijde opschroeven naar het gewenste niveau.

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Elwarda
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart